Book of Lamentations - BIBLE QUIZ

1. According to Biblical tradition,  Who is the author of Lamentations?

ANSWER: Jeremiah


2.Book of Lamentations is known as the book of what?

ANSWER: Tears


3. According to book of Lamentations, what was the reason that the Lord brought them grief?

ANSWER: Their many sins

"Her foes have become her masters; her enemies are at ease. The Lord has brought her grief because of her many sins. Her children have gone into exile, captive before the foe." Lamentations 1:5 (NIV)


4. Which city does Jeremiah lament for in the Book of Lamentations?

ANSWER: Jerusalem


5. What happened to Judah because of their affliction, and because of great servitude?

ANSWER: Captivity

"Judah is gone into captivity because of affliction, and because of great servitude: she dwelleth among the heathen, she findeth no rest: all her persecutors overtook her between the straits." - Lamentations 1:3 ESV

6. Lord's mercies and His compassions are new every _______: great is thy faithfulness.(Lamentations 3:22-23)

ANSWER: morning


7. It is good for a man that he bear the yoke in his ______. 

ANSWER: youth

Lamentations 3:27

"It is good for a man that he bear the yoke in his youth."


8. You have heard their _________, O LORD, and all their imaginations against me; (Lamentations 3:61)

ANSWER: reproach


9. In Lamentations, to what kind of bird is the cruelty of people compared? 

ANSWER: Ostriches (Lamentations 4:3)

10. The last verse in Lamentations speaks of God's what?

ANSWER: anger

Lamentations 5:22

"unless you have utterly rejected us, and you remain exceedingly angry with us."

Comments

BIBLE QUIZ�� ❓ group

 
Bible Quiz 📖
Public group · 1,010 members
Join Group
Hi friends, we are very excited you are here. we can learn the word of God together🙏❤️