Book of LEVITICUS Quiz



1. Who wrote the book of Leviticus?
ANSWER: Moses

2. What do many modern Jews call The Day of Atonement? 
ANSWER: Yom Kippur

3. How the blasphemer was to die?
ANSWER: Stoning
Leviticus 24:16
Whoever blasphemes the name of the Lord shall surely be put to death. All the congregation shall stone him. The sojourner as well as the native, when he blasphemes the Name, shall be put to death.
4. In Leviticus 2, what does the Lord require to be added to all grain offerings?
ANSWER: Salt
Lev. 2:13
"You shall season all your grain offerings with salt. You shall not let the salt of the covenant with your God be missing from your grain offering; with all your offerings you shall offer salt."

5. On which day of the male baby's life should he be circumcised?
ANSWER: 8th
Leviticus 12:3 esv
"And on the eighth day the flesh of his foreskin shall be circumcised."

6. Fill in the blank: Leviticus 17:11 – “For the life of the flesh is in the _______ 
ANSWER: Blood
Leviticus 17:11
"For the life of the flesh is in the blood: and I have given it to you upon the altar to make an atonement for your souls: for it is the blood that maketh an atonement for the soul."

7. Who were the TWO who died because they ignored God's directions for offerings in the temple?
 ANSWER: Nadab and Abihu
(Leviticus 10:1–2 ESV)
Now Nadab and Abihu, the sons of Aaron, each took his censer and put fire in it and laid incense on it and offered unauthorized fire before the LORD, which he had not commanded them. And fire came out from before the LORD and consumed them, and they died before the LORD. 

8. Who is the only person allowed into the most holy place on the day of atonement?
ANSWER: High Priest

9. Which one of these is NOT part of the tabernacle?
A) Courtyard
B) The Holy Place
C) Inner court
ANSWER: Inner court

10. Which part of the Tabernacle does God stay in?
ANSWER: The Most Holy Place


Comments

BIBLE QUIZ�� ❓ group

 
Bible Quiz 📖
Public group · 1,010 members
Join Group
Hi friends, we are very excited you are here. we can learn the word of God together🙏❤️