Book of SONG OF SOLOMON - Bible Quiz



1. True or False: Song of Solomon is considered the love poetry of the Bible.
Answer: True

2. How many perspectives did Solomon write from in the book Song of Solomon?
Answer: 3
NOTE: They are the groom, the bride and the others.

3. True or False: The phrase “song of songs” is its Hebrew title, which means “the best song.”
Answer: True

4. What was Solomon's chariot made out of?
Answer: wood of Lebanon
Song of Solomon 3:9 ESV
"King Solomon made himself a chariot of the wood of Lebanon."

5. What does he say is under her tongue?
Answer: honey and milk
Song of Solomon 4:11 
"Thy lips, O my spouse, drop as the honeycomb: honey and milk are under thy tongue; and the smell of thy garments is like the smell of Lebanon."

6. What does the woman say his lips are like?
Answer: lilies
Song of Solomon 5:13 "His cheeks are as a bed of spices, as sweet flowers: his lips like lilies, dropping sweet smelling myrrh."

7. What does she say he is as beautiful as?
Answer: Tirzah
Song of Solomon 6:4 "Thou art beautiful, O my love, as Tirzah, comely as Jerusalem, terrible as an army with banners."
NOTE: Tirzah was a city in the Samaritan high lands in those days. Tirzah means "she is friendly".

8. What does she say is like the best wine?
Answer: the roof of his mouth
Song of Solomon 7:9 "And the roof of thy mouth like the best wine for my beloved, that goeth down sweetly, causing the lips of those that are asleep to speak."

9. What does Solomon call his beloved in this verse, "Come with me from Lebanon, my _____, come with me from Lebanon." ?
Answer: bride
"Come with me from Lebanon, my bride, come with me from Lebanon." (Song of Solomon 4:8a NIV)

10. True or False: Song of Solomon is one of the book in the Bible where "God" not mentioned by name.
Answer: True
Esther is the first book in the Bible not to mention the name of God.

Comments

BIBLE QUIZ�� ❓ group

 
Bible Quiz 📖
Public group · 1,010 members
Join Group
Hi friends, we are very excited you are here. we can learn the word of God together🙏❤️